Over mij

Mijn foto
Geboren te Assen, studerend in Groningen en op dit moment woon ik in Sydney, Australië. Van Augustus tot Februari zit ik in dit land waar de stranden het witst en de helderste wateren zijn.Bij deze mijn reisverhalen.

maandag 25 oktober 2010

Saaie dingen, leuke dingen, en afgebrande dingen zo heb je van alles wat.

Na al dat feesten werd het eens tijd dat ik weer wat cultuur dingen ging opsnuiven, wat beton ging bewonderen en genieten van natuurlijke schoonheid van Australië. Dat nadat ik eerst vier uur in de bus heb moeten zitten natuurlijk want men moest zo nodig beelden van Canberra hebben. Wel begrijpelijk maar het stond niet bovenaan mijn to do list voor Australië. Opstaan tussen 6 en 7 op je zondag, daar zit niemand op te wachten. Helemaal niet voor de hoofdstad van Australië. Het verhaal zit zo dat men niet kon beslissen of Melbourne of Sydney de hoofdstad zou moeten zijn van Australië… Dus bouwen ze een stad met een 1.1 biljoen dollar parlementsgebouw  ergens in een heuvel, tussen Sydney en Melbourne in niemandsland niet veel groter dan Groningen. Wel te verstaan 70% van de bewoners is een  ambtenaar, zo kom je toch lekker makkelijk van dat volk af,  misschien is zo’n stad toch niet zo’n slecht idee. Volgens mij hebben wij in de Polder nog wel wat plek waar we ze allemaal kwijt kunnen.

Dat eindelijk achter de rug was de volgende stop de Floriade, in Nederland heel normaal, hier… vinden ze een park met wat bloemen blijkbaar fascinerend. Nog nooit zoveel belangstelling gezien voor een normaal park met wat bloemen. Misschien zijn we in Nederland wat dat betreft toch wel wat verwend. Met als afsluiting van de dag the Anzac War Memorial, een indrukwekkend groot gebouw waar de stilte heerst en het respect voor de gevallen soldaten groot is. Erg mooi en respectvol.  Wat volgde is een vier uur lange busreis terug naar Sydney. Je begrijpt al wel dat dit niet echt mijn reisjes zijn, het is niet elk weekend feest dat ik op pad moet voor stage.  Na deze dag was ik wel weer toe aan een feestje! =-]

En feestjes daar ben ik goed in natuurlijk! Op de vrijdag is het weer tijd om de stoute broek aan te trekken en in het huis is ondertussen wel bekend welke broek dat is. Met wat jarigen in het huis  die graag even iets anders wilden dan de Ivy zijn we richting The Chinese Laundry vertrokken. Keiharde techno in `the Cave` een donkere kelder en house zoals we dat thuis kennen in een knus zaaltje met wat leuke discolichtjes met een enkele verlichte wasmachines om de naam nog enigszins eer aan te doen. Toch zeer zeker een topavond! 

Labour Day op de maandag was een mooi excuus om je  weekend te verlengen, het drankmisbruik te vergroten en je levensduur weer iets te verminderen. Met een gratis kaartje voor de afterparty van parklife in de Scary Canary backpackershostel was het weer stampen op zijn Hollands.

"Knapperig geflambeerd"
Velen zijn ondertussen heimwee aan het krijgen naar de culinaire hoogstandjes van wat het groot Nederlands kookboek ons te bieden heeft zoals, een patatje oorlog of joppiesaus , frikadellen, kaassoufflés, broodje bal met mayo en niet te vergeten bitterballen en kroketten! Als het kon trokken we het ook nog ergens uit een muur om het extra Nederlands te maken. Laat het nou net zo zijn dat kroketten gemakkelijk zelf te maken zijn. Met dit idee zijn we op het grote web op zoek gegaan naar een geschikt recept om zelf kroketten te knutselen. Vol goede moed liepen we door de winkel met een recept in ons hand. Terwijl we de moeilijke en zware taak hadden om de juiste olie uit te kiezen uit de vele geschikte soorten kregen we een verontrustend telefoontje van één van de huisgenoten. Het lawaaierige brandalarm maakte nogal veel lawaai op de achtergrond en de paniek was duidelijk herkenbaar is de stem aan de andere kant van de lijn. Er was blijkbaar iets misgegaan…

En dan zit je zo opeens zonder keuken maar zijn de kakkerlakken die zich schuil hielden in de afzuigkap knapperig geflambeerd.


Maarja No Worries, De zomer was al onderweg en daarbij ook een nieuwe BBQ ter compensatie. De rust in het huis die altijd hevig werd verstoord tijdens etenstijd waarbij 10 eetgroepen gebruik willen maken van dezelfde keuken is nu wedergekeerd. Het is langer licht en de drukte rondom de BBQ wordt verspreid over de hele avond. Misschien toch nog even een bedankje voor degene die dit heeft mogelijk gemaakt. Wat er echt is gebeurd is niet zeker maar het achterstallig onderhoud van de met vet volgezogen afzuigkap was een feit.

Dan was het eindelijk tijd voor de Blue Mountains, een tripje waar ik al een tijdje naar uit keek. Net buiten Sydney kom je direct in nationale parken en berggebieden terecht. De Blue Mountains is toch wel één van de bekendste van Australië. Met daarvoor nog een stop in het Featherdale Wildlife park gaan al je wensen in vervulling. Op de foto met Koala’s, Wallaby’s, Kangaroes en andere lijpe beesten.  Ook gezien de Tasmanian Devil (al kon deze geen wervelwind). Hier geen verhaal want de foto’s zeggen meer.


Taz!                                       Wombat
Me & Koala                            Kangaroo

  Walibi                                         Emoe
 Blue Mountains 

4 opmerkingen:

 1. Tof zeg om je verhalen te lezen... even een nieuwtje er bestaat tegenwoordig in nederland ook chips met patat joppie smaak.. :D Die moet je ook missen, is dat even balen..

  indrukwekkend hoor, die foto waar je de emoe voert!! ;)

  Ik kijk al uit naar je volgende verhaal!
  Have fun!
  Jeanine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bart!!! Het word tijd voor een nieuwe Blog.. Ik ben zo benieuwd wat je daar allemaal mee maakt!

  Echt leuk om te lezen!

  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen