Over mij

Mijn foto
Geboren te Assen, studerend in Groningen en op dit moment woon ik in Sydney, Australië. Van Augustus tot Februari zit ik in dit land waar de stranden het witst en de helderste wateren zijn.Bij deze mijn reisverhalen.

maandag 6 september 2010

'om op communicatief hoog niveau verder te communiceren over communicatieve communicatie dingen door middel van communicatie ´

Het is ondertussen alweer een maand geleden dat ik ben aangekomen op dit stukje prachtland. De lente is ondertussen begonnen en we laten die koude winter achter ons. En een koude winter was het dames en heren! De koudste die ze hier in jaren hebben meegemaakt!  Voor de thuisblijvers moet ik helaas even de vergelijking maken tussen de zomer in Nederland en de winter in Australië. Ik heb berichten gelezen en gehoord over het noodweer van de afgelopen week, duizenden waterschade claims, zwemmen in de straten van Enschede en zo zijn er nog wel een paar nieuwtjes over de hoeveelheid nattigheid waar Nederland mee te kampen heeft gehad. Gelukkig zijn de winters in Australië zoals de zomers in Nederland maar dan met veel minder regen, felle zon en een stuk of 37 witte stranden die de stad Sydney telt. Dan wel niet tropische temperaturen die je in Nederland kan krijgen maar genoeg om je lichaam te laten bronzigen als je dat zou willen. UV straling genoeg hier!  Als dit de winter was ga ik voor de zomer maar eens één van die winkeltjes bezoeken die ze hier (in overvloed)  hebben over kanker en andere nare zonaandoeningen. Laat ik jullie vooral niet bang maken want ik denk dat de meesten wel door hebben dat zonnebaden hier even iets anders is dan in Nederland en dat ze hier in de loop van tijd een soort van UV-fobie hebben bedacht. In een land met zon zijn ze bang voor de zon waar wij in Nederland constant hopen op een beetje zon, misschien is van land ruilen een goed idee?

‘persmappen vouwen en je bureau onderzoeken’

Maar goed, genoeg over al dat goede weer hier!  We moeten niet vergeten met welke reden ik naar dit prachtland ben gegaan. Er zijn natuurlijk wel 30 puntjes nodig om straks verder  op communicatief hoog niveau verder te communiceren over communicatieve communicatie dingen door middel van communicatie! Ik ben hier om even serieus en  toch  echt voor school bezig te zijn!  Communicatieplannen schrijven, marktverzoeken doen, bladviezen uitbrengen, persmappen vouwen en  je bureau onderzoeken, NOEM MAAR OP. Of toch niet?..... Neen! Met ontzettend veel geluk ben ik terecht gekomen bij een studentenreisorganisatie waar ik promotiemateriaal voor moet maken. Om specifieker te zijn,  ik moet een promotiefilm maken voor op de website, voor bij presentaties en bijvoorbeeld dvd weggevertjes. Dat betekent dat ik alle reizen dat het bedrijf verzorgd moet filmen om zo uiteindelijk een filmpje van een paar minuten te maken. Arme ik, elk weekend weer in de bus zitten om met mijn handcamera naar de mooiste plekjes rondom Sydney te gaan en  blije toeristen filmen.

Ondertussen heb ik al de eerste trips moeten maken. Zo heb op een 30 kilometer lang strand gelopen, natuurlijk heb ik geen 30 kilometer gelopen want na 300 meter had je het hele strand wel gezien, of eigenlijk ook weer niet maarja…. toch,  je kan zeggen dat je op een 30 kilometer lang strand hebt gelopen en daar gaat het om! Diezelfde middag zijn we op zoek gegaan om vallende valwissen te zien vallen en vallen is wat ze deden. Afgelopen weekend heb ik  boven op een berg een rainforest treetop walk gedaan en lopen chillen op het Guinness book of record witste strand van de wereld en wit was die zeker! Maar wees gerust ondertussen film ik natuurlijk ook wel een beetje, ik bedoel het is toch allemaal onderdeel van de stage natuurlijk!
Jervis Bay - Hyams Beach


Ik weet dat veel vrienden en medeklasgenoten zich zullen afvragen wat deze reis mij nou gaat kosten of uiteindelijk heeft gekost. Velen kiezen voor een stage waar je lekker wat geld verdient,  het liefste zo dicht mogelijk bij je familie of andere geliefden zit en lekker tijdens je koffiepauze Nederlands kan praten. Na mijn MBO stages te hebben gedaan zag ik dit dus echt niet meer zitten. Stage lopen in Nederland is namelijk dramatisch saai! Lieve mensen, na een aantal weken kan ik zeker zeggen dat een buitenland stage een levenservaring is die je nooit zal vergeten. En de grootste fout die je kan maken is om de makkelijkste weg te kiezen en lekker in dat kikkerlandje een saai kantoorbaantje moet aannemen. Natuurlijk zullen er mensen zijn die deze reis niet kunnen betalen. Ik was nooit een big spender en geld uitgeven was voor mij een zonde. Ik ben blij dat ik me jarenlang niet heb lopen verwennen want daardoor zit ik nu in één van de mooiste landen van de wereld en dan mag het heus wel wat kosten.

3 opmerkingen:

 1. Natuurlijk mag het wel wat kosten: een oog ofzo. Oog om oog, tand om tand, zoiets? Nee Bartjaah, leuke blog. Ik wil meer, zo kom ik mijn stagedagen door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice blog Berhst! Je hebt het ook meer dan verdient jongen! geniet ervan en blijf ons vermaken met je mooie verhalen! ;)
  I hope your well! Cheers,
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gief photo's of Wally B. Walibi plxkthnx

  BeantwoordenVerwijderen